dilluns, 30 de març del 2015

Divisions a l'actual Partit Popular: Realitat o Teatre

Consell, Vilafranca, Alaró, Pollença,... No tenia suficients problemes amb recuperar el vot dels indecisos el President, perquè ara el famós Codi Ètic es posi en entredit en aquests municipis.

El Codi Ètic –norma interna del PP que prohibeix dur imputats a les llistes– tal vegada, sigui un dels pocs èxits del mandat del President Bauzá. I no ho hem d'obviar. I que ara es posi en entredit entre els membres i integrants del Partit Popular, tal vegada és una mala senyal.

Sí, sembla que el Partit Popular es va diluint a cada poble. Sembla inclús que això és un efecte cadena. I si, pareix que després de 4 anys de majoria absoluta amb 0 diàleg, amb 0 consens i amb molta prepotència, les veus discrepants del PP han decidit sortir a la llum.

I aquest seria l'anàlisis, i segurament serà la crònica que faran la majoria de rotatius. Però siguem coherents: Algú pensa que totes aquestes 'noves formacions' municipalistes no seran el mateix que fins ara? Mateixos cans amb diferents collars? Amics i amigues, no us deixeu enredar pels titulars. Hem de saber llegir entre línies.

No obstant, la situació dins el PP és delicada. Mirau si es complicada la situació dins la formació conservadora, que en José Ramón ha hagut d'acudir a 'L'Amo en Biel'.  Si, no sé si recordau un tal Gabriel Cañellas, un que només va ser President de la Comunitat durant 12 anys, i que només va aconseguir guanyar 4 eleccions consecutives. Com veis, res de l'altre món. Deu ser per aquest motiu que l'actual President li ha donat l'esquena durant aquests 4 anys. Però, ja ho diuen ja, que 'quan venen mal donades'...

En Gabriel Cañellas és un líder. Més que líder, jo diria que és una persona molt astuta –i que consti que la meva valoració d'ell és molt alta–. En Cañellas, sabia que l'important és sumar, i no dividir. Estimat José Ramón, la lliçó més important que has d'aprendre –i t'ho dic amb la màxima humiltat– és saber sumar. Ser el President de tots.

Foto d'A. Vera publicada a El Mundo
Però bé, avui finalitzaré el meu primer article de crítica dels partits polítics. El primer torn ha estat pels Populars. Els propers dies continuarem amb els altres. Perquè desde 4 ILLES EN MOVIMENT volem ser un mitjà PLURAL i de CRÍTICA política per a tothom. 

Per acabar, la gran qüestió que envolta al PP és: Si s'aplica el Codi Ètic a tots els batles de la Part Forana. L'aplicarem al propi President si aquest és imputat pel cas de les farmàcies?

Que passeu un gran cap de setmana illencs!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger