divendres, 17 d’abril del 2015

"Si caic jo, caurem tots"

Fa uns dies, el Diario de Mallorca publicaba que les enquestes internes del Partit Popular el situaven entorn als 24-25 diputats (el pitjor resultat de la seva història a Balears). Els nirvis pareixien sorgir dins la formació conservadora. No obstant, el President Bauzá confiava en capgirar aquests sondejos amb una futura baixada d'imposts i amb les bones xifres de davallada de l'atur. 

Entre actes i campanya, ahir dijous, es va donar a conèixer la llista dels Populars al Parlament. I, el primer que em va venir al cap va ser la següent frase: "Si caic jo, caurem tots". Perquè Bauzá ho té clar, no es pensa immolar tot sol. Perquè el President sap que, la derrota és més que possible, i té clar que si perd ell, perdran tots els membres del Partit. Es troba molt alluny, aquell jove Bauzá que aspirava a ocupar un Ministeri a Madrid: Ara es veu molt més a prop la farmàcia.


Sí, en Jose Ramón ha optat per fer un gran salt al buit. Dins la llista a la Cambra Autonòmica, trobam des de candidats a Batlies de la Part Forana (com Rafel Torres o Tomeu Oliver), fins històrics militants (com l'antic Batle de Palma, Joan Fageda), passant per gent de recorregut al Parlament, i fins i tot, esportistes (com la la taekwondista Brigitte Yagüe). Es podria dir que ha fet un All-in. Va amb tot. A primera vista, la selecció dels candidats al Parlament sembla tot un encert, que té com a objectiu mobilitzar les bases del Partit. Ara bé, si els Populars el maig, treuen menys de 27 diputats, el senyor Jose Ramón serà defenestrat immediatament des d'aquí o des de Madrid –si no hu fan abans els tribunals–.

Amb el precedent de les eleccions europees, amb l'ascens de El Pi i Ciutadans i amb el sorgiment de veus discrepants dins el mateix partit, en Jose Ramón se l'ha jugat. És una aposta arriscada.  Al cap i a la fi es juga el seu futur. Però ja s'ha assegurat el President de ficar gent de molt diversa procedència a la llista, perquè: "Si caic jo, caurem tots".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger