dilluns, 18 de maig del 2015

Carta a José Ramón - Partit Popular

Benvolgut Sr. Bauzá,

A tan sols 7 dies de les eleccions és hora de fer balanç de la seva acció de govern, de les seves propostes per la propera legislatura i dels resultats de les enquestes. Quatre anys caracteritzats per una paraula clau: Inestabilitat. I, arribats a aquest punt li deman sincerament, com amb una majoria absoluta han permès que hi hagués tan poca solidesa en l'equip de govern? 3 consellers d'Administracions Públiques, 3 d'Educació, 3 de Sanitat,...

Parlem ara de dades macroeconòmiques. Una de cal i una d'arena. Cal donar l'enhorabona per la davallada de les xifres d'atur. Una gran notícia que heu anat consolidant durant més de 30 mesos. No obstant, per contra, el deute públic ha augmentat fins al 30%, situant-se en xifres entre 8000 i 9000 milions d'euros. Arribats a aquest punt, podríem parlar de l'herència que deixen vostès al proper inquilí del Consolat, on les 'factures als calaixos' seguiran sent la tònica predominant en aquesta Comunitat.

En quant a les enquestes, les més optimistes els situen al voltant de 26 diputats, els més pessimistes en torn als 20. En qualsevol punt d'aquesta forquilla, seria el pitjor resultat del Partit Popular a les Illes Balears. I la meva pregunta és: Assumirà algú responsabilitats polítiques dins el Partit Popular? O 25 diputats, troba que és una bona xifra?

Les mateixes enquestes afirmen que els Pactes seran condició sine qua non per formar Govern. Seria favorable a un Tripartit PP-C's-Pi? I arribats aquí, el quid de la qüestió és si vostè seria un President apte per governar mitjançant pactes, i arribant a acords amb totes les forces, a l'estil Gabriel Cañellas. Tinc el dubte, no obstant esper estar equivocat.

Estimat José Ramón, ha estat un President poc astut, que no ha sabut solucionar el conflicte educatiu. Que personalment, ha 'atacat' la nostra identitat com a ciutadans balears. Esper que la propera legislatura pensi pel llarg plaç. Seny i consens, estimat President. Dos consells molt necessaris els propers 4 anys.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger