dimecres, 27 de maig del 2015

Victòries amargues. Dolces derrotes

Diumenge vespre, es confirmaven els resultats electorals. I, com a qualsevol esdeveniment electoral sempre hi ha guanyadors i perdedors, els qui riuen i els qui ploren. Si vos digués que el Partit Popular ha guanyat les eleccions, vos estaria enganant i alhora dient-vos la veritat. Si vos digués que el PSOE ha guanyat, seria un mentider compulsiu. Però, deixem-nos de beneitures i siguem sincers, el Partit Popular de les Illes Balears ha perdut les eleccions de forma estrepitosa, i ja diuen que una imatge val més que mil paraules, les cares de Bauzá, Duran, Salom i companyia eren un poema.


Els Populars, han perdut 15 escons al Parlament, i tot i ser la llista més votada a Palma, Marratxí, al Consell de Mallorca, Consell de Menorca i Consell d'Eivissa, no és suficient per conformar una majoria sòlida. Maleït Isern, que bé que degué dormir diumenge... Però el PP perd i ho admet, lo qual s'agraeix. En canvi el PSOE és tot al contrari. Mentre treuen el pitjor resultat de la seva història a Balears, els seus líders gaudeixen d'una nit electoral, somriuen, i pensen en el Consolat de Mar. Que quedi clar que només han perdut 9000 vots respecte al 2011. Només. Podem està a 20000 vots d'agafar-los i mentrestant ells tan feliços.

Per altra banda, els vertaders guanyadors del vespre foren MÉS i el PI. Si senyors, ambdues formacions seran claus a TOTS els municipis de les Balears. La formació ecologista augmenta fins a 9 diputats, mentre que la formació conservadora s'estrena al Parlament amb 3 diputats, i a prop de l'entrada a Menorca. La feina feta per Font i el seu equip aquest darrer any ha estat senzillament brutal. Al igual que l'oposició feta per Biel Barceló i el seu equip, una oposició crítica però amb propostes, i això es veu recompensat.

Podríem parlar de Ciutadans, però vist l'enfonsament respecte al que lis atorgaven les enquestes, són totalment prescindibles. A diferència de Jarabo i el seu partit Podem, que serà clau alhora de conformar el nou projecte progressista a les Illes.

Tot i que vam preveure l'ascens fulgurant de MÉS al pronòstic que vam fer aquí a 4 ILLES EN MOVIMENT, és cert que no vam encertar ni un sol dels diputats. Així que, tot i que en xifres no som gaire bons, procurarem servir-vos com a centre d'opinió crítica aquests pròxims 4 anys. Estau al tanto aquests propers dies, on parlarem del: Consell de Mallorca i el seu vertader paper, la presidència del proper govern, possibles candidats a substituir Bauzá i molt més...

Fins aviat Amics!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger