dimarts, 24 de març del 2015

Palma, Ciutat d'ombres i llums

Ahir coneixíem que el diari britànic The Times, havia nomenat Palma com la millor ciutat per viure del món. Els arguments que donaven en favor de Ciutat eren la proximitat a platges paradisíaques, la seguretat, l'envejable casc antic, inclús la gastronomia de Mallorca. I és que, ja hu diuen ja, que una ensaïmada i unes panades tiren molt. I sinó, que li diguin al President, que fa mítings amb sobrassades.

Que vivim al paradís, estava més que clar, però aquest idílic lloc, podria tenir els dies contats. I no, no esteim aquí per fer cap discurs alarmista, ni molt manco. Les prospeccions amenacen les nostres 'idíliques' platges (o les poques que ens queden). I, que quedi per endavant, que sóc dels que pensa que hem de trobar una solució al dèficit energètic que patim actualment (apostant per energies renovables). No és que si acceptassim les prospeccions, tindríem petroli ni el famós "chapapote" a totes les platges, es tracta del risc que esteim disposats a assumir, i si el lobby dels hotelers —tan poderós aquí— estaria disposat a arriscar-se a perdre totes les seves inversions. Jo, com a illenc, no estic disposat a hipotecar el meu futur. Per jugar a l'atzar ja tenim els casinos. Amb les 'idíliques' platges, no hauríem de jugar estimat Sr. Soria.

Però, que el rotatiu The Times, hagi situat Palma per damunt d'altres ciutats com Berlín, Toronto o Auckland, és una excel·lent notícia. No obstant, no hem de: 'dormirnos en los laureles', sinó que ha de ser un incentiu a seguir millorant la nostra estimada Palma. Entre les excel·lents notícies d'ahir, trobavem també que Emaya ha aconseguit uns beneficis de 2,5 milions d'euros. La bona nova, va en línia de la millora d'eficiència que es ve predicant en aquesta legislatura. I, no seré jo que trobi que tenir beneficis és un error, a l'inrevés, la millora d'eficiència, i la reducció de costos i despeses, hauria de ser una màxima a totes les administracions públiques. Però, que Emaya tingui uns beneficis tan elevats és directament proporcional a que tenim la ciutat més bruta que mai. Estimada Sra. Duran, Sr. Hila, Sr. Noguera, Sr. Fuster, sigui qui sigui el proper batle o batlessa de Ciutat, el primer que ha de fer és realitzar una neteja intensiva. Tant del Casc Antic, tan apreciat pels turistes com de les restants barriades, com en concret, la meva del Parc de les Estacions. Un servei públic com Emaya, ha de realitzar un servei complet. I destinar una part dels 2,5 milions d'euros a seguir sent la Millor Ciutat on viure del MÓN, no em pareix un objectiu ni molt manco menyspreable.

Que vivim al paradís, està més que clar. I que hi volem seguir vivint, també.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger