dijous, 11 de juny del 2015

Fer història o passar a la història?

Fer història és aconseguir un 46'37% dels vots. Fer història és arribar als 35 diputats al Parlament Balear. Fer història és treure 194.000 vots. El PP Balear encapçalat per José Ramón Bauzá va fer història l'any 2011. Però Bauzá, passarà a la història per haver dilapidat 15 escons. I, passarà a la història per haver tret el pitjor resultat del PP a les Illes, amb tan sols el 28'50% dels vots. I, passarà a la història per haver dividit la dreta autonòmica, propiciant la formació de el PI.

Però no tot han de ser crítiques cap al President en funcions. Perquè en JR també ha aconseguit que per primera vegada l'esquerra –en el seu conjunt– guanyi les eleccions. I, deien que els ciutadans de Balears eren 'aturats', però gràcies a en JR van sortir al carrer més de 100.000 persones. Així que, com veim, la seva gestió també té èxits.

Però, el més sorprenent de'n JR és que després de tot el que ha passat, encara no ha partit. Perquè vos faceu una idea, és com si el Barça l'any que ve baixa a 2a divisió, i surt Luís Enrique dient que ja s'arreglarà. Sí, com veis, una cosa de locos. L'única diferència és que el Barça ha fet història i Bauzá passarà a la història.

Sorprèn veure que els mitjans de comunicació critiquin a personatges públics com Gabriel Cañellas o Joan Huguet quan demanen un canvi a les files Populars. Sorprèn perquè ens trobam davant d'una situació històrica i interessant alhora: L'hegemonia dels conservadors està en entredit. L'hegemonia construïda per gent com L'Amo en Biel i per històrics com Huguet ara es veu destrossada. Res serà com abans. Ells van fer història. Els d'ara, en canvi, passaran a la història, però per situacions bastant diferents.

Aquesta, com veis, és la subtil diferència entre fer història i passar a la història. La lleugera diferència entre l'èxit i el fracàs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger