dilluns, 15 de juny de 2015

Una vegada fet el camí...

Ara que el tema municipalista està resolt i ja hem investit els corresponents batles, toca pensar en el Govern i en els seus respectius càrrecs, començant sense més dilació per la presidència. Perquè dijous que ve, es constitueix el Parlament. No podem evitar la 'patata calenta' durant més temps: Toca afrontar-ho ja.

Aquest Tercer Pacte de Progrés va començar amb una negociació del programa, amb una intenció clara de no reeditar els dos Pactes anteriors i l'error del 'repartiment de cadires'. El propòsit era lloable, però alhora excessivament prudent. Clar, que una vegada fet el camí, és senzill trobar els errors. Que tal si per al proper Pacte que es faci, determinau de primeres a totes el cap i líder de l'executiu? Ens estalviareu moltes apostes entre amics, això segur.

"Una vegada fet el camí, trobam els errors fets". Això mateix deuen haver pensat els afiliats de Som Palma ara que han vist n'Hila (del PSIB) investit com a Batle. Pel que sembla, han demanant explicacions immediatament pel que consideren un "error greu". El que s'haurien de plantejar és: preferien donar-li la batlia a Hila-Noguera o a Duran? Simplificant-ho a nivell de diputat: donar la batlia a PSOE o a PP. Perquè al cap i a la fi, l'alternativa és aquesta. El GRAN canvi del que tothom parla.  

Foto de l'AraBalears

Però avui, ha de ser un dia d'emocions, i quan dic emocions, em referesc a emocions intenses. A Mallorca de 3 dones batlesses l'any 2011, ara en tenim 9 –respecte a 44 homes, tot sigui dit–. Perquè la igualtat és real i efectiva, clar que si. Però 4 ILLES EN MOVIMENT, és un blog amb caràcter obertament pluriinsular. I, creim que toca dir la situació de les altres illes. A Menorca, 4 dones han estat investides batlesses (3 d'elles per primera vegada) a 8 dels municipis de l'illa. I, pel que afecta a Eivissa, de 5 batllies, totes per homes. Pel cas de la Pitiüsa menor, el batle serà Jaume Ferrer de Gent per Formentera. I, parlant del programa de Gent per Formentera, entre les seves principals propostes destaquen dues: la defensa del territori i de l'illa, i la defensa de la singularitat de Formentera respecte al conjunt de les Illes però també respecte a l'Estat. I clar, escoltant aquests objectius, jo em deman: No podria Gent x Formentera governar les Illes Balears? Segurament ens aniria millor, que fins ara...

Lo dit: fet el camí, també és fàcil veure els encerts. Que Som Palma sigui el portaveu de Cort no és mala senyal, a l'inrrevés, me pareix un càrrec lligat clarament, a la transparència, a la proximitat amb el carrer i els ciutadans, amb la comunicació,... valors que fins ara propugnaven. Esperem que els afiliats de Som Palma recapacitin i pensin no en el camí fet i en els possibles errors comesos, sinó en el que queda encara per caminar, que no és poc i que tampoc serà senzill.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger